Langoustines bereiden: de toptips van Ilse
Zo doet onze Libelle Lekker-chef het!
Langoustines zijn lekker feestelijk, maar niet iedereen durft eraan te beginnen. Met deze tips van Libelle Lekker-chef Ilse hoef je niets te vrezen en kun jij zelf langoustines bereiden!
Langoustines schoonmaken
Net zoals bij scampi's hebben langoustines een darmkanaal dat je moet verwijderen. Bij langoustines moet je ook de maag eruit halen. Die zit vooraan in de kop en ziet eruit als een blaasje. Die kan een vieze smaak afgeven tijdens het bakken.
Langoustines bereiden
Langoustines hebben eigenlijk niet veel nodig. Met wat kruidenboter, peper en zout heb je al een echt topgerecht. Langoustines gaar je het best in de oven. Bak ze zeker niet te lang, want dan drogen ze uit. Ze moeten echt nog sappig zijn.
De lekkerste recepten met langoustines
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!