Zalm bereiden: de toptips van Ilse
Onze Libelle Lekker-chef deelt haar tips
Een lekker stukje zalm smaakt altijd, maar hoe maak je het nu het lekkerste klaar? Libelle Lekker-chef Ilse deelt haar toptips om zalm te bereiden.
Tartaar van zalm maken
Voor een tartaar moet je echt superverse zalm kiezen. Vertel aan je visboer voor welke bereiding je de vis wilt gebruiken. Verwijder eventuele graten met een pincet. Snij een tartaar van zalm steeds met de hand. Snij 'm niet té fijn: hij hoeft niet 'fijngemalen' te zijn, er mag nog wat textuur in zitten.
Zalm bakken
Zalm moet je eigenlijk bakken zoals een steak. De vis moet dus ook nog rosé en zelfs een beetje rauw zijn vanbinnen. Bak de vis steeds in een combinatie van boter en olijfolie. Zo gaat het minder snel oververhitten en spatten en heb je wel de optimale smaak. Leg de zalm in een hete pan, wacht tot hij ongeveer een centimeter verkleurt en draai 'm dan voorzichtig om. Prik niet in de zalm en draai 'm maar één keer om. Schud eventueel wat met je pan zodat de vis mooi loskomt.
De lekkerste recepten met zalm
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!