Een heerlijk, haalbaar familiediner voor kerst bij Ilse
Dit zijn haar ultieme feestgerechten
Het jaar was al woelig genoeg, dus gaan we met kerst voluit voor gezelligheid. Met Ilses heerlijke en haalbare recepten is succes verzekerd!
Hapjes
Bij de gehaktballetjes
Ilse: "Bij een familiediner kies je beter een hapje dat ook kinderen lusten. Met deze balletjes scoor je gegarandeerd bij groot en klein! Het kant-en-klare deeg maakt dit gerecht zoveel makkelijker om te maken."
Bij de bisque
Ilse: "Je kunt garnaalpellen invriezen en achteraf perfect voor deze bisque gebruiken. Dus als je er eens over hebt, gooi ze zeker niet zomaar weg. Dit kan trouwens ook met de schalen en pellen van langoustines."
Voorgerechten
Ilse: “Timing is belangrijk. Begin op tijd. De marinade en de crumble kun je een dag op voorhand al maken. Ben je niet zo handig in het versnijden van vis? Vraag dan aan je vishandelaar om de zeebaars al in plakjes te snijden.”
Bij de zeeduivel
Ilse: “Van alle vissoorten is zeeduivel de meest toegankelijke van smaak. Hij heeft geen vervelende graten en is dus ook makkelijk in elegante porties te snijden. In dit recept worden truffelstukjes gebruikt, maar truffel is duur. Je kunt de smaak benaderen door champignonstukjes in truffelolie te bakken en dan te pureren.”
Hoofdgerecht
Ilse: “Het opbinden van de kalkoen is niet zo gemakkelijk als je dit voor de eerste keer doet. Oefen dus zeker al eens op voorhand, voor een stressvrij kerstfeest.”
In de video bij het recept legt Ilse de techniek stap voor stap uit.
Dessert
Ilse: “Hier is ook de timing en mise-en-place heel belangrijk. Als je de pannenkoekjes, de mascarponecrème en de coulis al een dag op voorhand klaarmaakt, is dit dessert er alleen nog eentje van samenstellen. Of, in dit geval, van pakjes maken…”
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!
Wil je deze recepten bewaren?
Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe.