Het kerstmenu van webredactrice Rien: een partyproof menu voor vrienden
Let's get this party started
Benieuwd wat onze redactieleden zélf op tafel zetten met Kerstmis? Je komt het hier te weten. Dit is het kerstmenu van webredactrice Rien, die met kerst wel houdt van een leuk feestje met vrienden.
Rien: "Naast de traditionele familiefeesten, vier ik kerst ook steevast met mijn vrienden. We maken er dan een gezellig feest met veel eten van, om nadien de tafels aan de kant te schuiven en onze dansbenen uit te zwieren. Geen chique gedresseerde borden en ingewikkelde recepten voor ons, wel gerechten die je gezellig met z'n allen kan delen. Denk bijvoorbeeld aan zelfgemaakte bladerdeeghapjes of tapas om te starten en een grote pot (vegetarische) vol-au-vent als hoofdgerecht. Verder kies ik voor een kerstmenu dat je makkelijk op voorhand klaarmaakt, zodat ik niets van de avond mis."
Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
Hapje
Laten we eerlijk zijn: met kerst kijken we toch vooral uit naar de lekkere hapjes? Mijn vrienden en ik kunnen niet genoeg krijgen van krokante bladerdeeghapjes, gevulde broden, lekkere dips,… Daarom maak ik extraveel hapjes en slaan we het voorgerecht gewoon over.
Hoofdgerecht
Dessert
Bij dit dessertje hoort natuurlijk ook een affogato deluxe ;-).