Rekenen aan tafel: hoeveel gebraad heb ik nodig per persoon?
Juist genoeg!
Een gebraad is uiteraard geen eenpersoonsgerechtje. Het doet dan ook meteen aan zondagse gezinsetentjes en familiefeesten denken. Maar hoeveel borden vul je met een gebraad? Ofwel: hoeveel gebraad reken je per persoon?
Hoeveel gebraad reken je per persoon?
Hoeveel gebraad je voorziet per persoon hangt natuurlijk af van hoe hongerig je gasten zijn. Doorgaans is een gebraad van 800 gram tot een kilogram ideaal voor 4 personen. Zo'n 200 à 250 gram gebraad per persoon, dus. Reken gerust ruim: bij een klein gebraad is de kans groter dat het droog wordt dan bij een groter stuk vlees. Met de overschotjes kun je bovendien alle kanten uit. Tip: het gebraad moet een gelijkmatige vorm hebben om egaal te braden. Zo niet, droogt het ene stuk uit terwijl het andere nog niet gaar is.
Wat doe je met de restjes?
- Met kaas en hesp maak je van een overschotje een lekker Orloffgebraad.
- Je kunt het vlees ook verwerken in een salade of in een one sheet dinner met extra groenten op de bakplaat.
- Kip- of kalkoengebraad verwerk je makkelijk in een slaatje voor op de boterham.
- Soep wordt een stevige maaltijdsoep met wat stukjes vlees erin.
- Met stukjes gebraad maak je ook een lekkere hachis parmentier
Probeer deze recepten met restjes gebraad
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!