Een feestelijk vegetarisch kerstmenu
Lekker zonder vlees en vis
De tijd dat vegetariërs voor kerst sla met kroketten geserveerd kregen, ligt gelukkig al een tijdje achter ons. Met groenten kun je een even lekker feestelijk menu maken.
Voorgerecht: knolselder-pastinaaksoep met pastinaakchips en kruidencrumble
Soep is ideaal als vegetarisch voorgerecht. Soms moet je wel, net zoals in dit recept, kippen- of vleesbouillon vervangen door groentebouillon maar dat is maar een kleine moeite. Hier vind je nog meer ideeën voor feestelijke vegetarische soep.
Hoofdgerecht: vegetarische Wellington met pompoen en honing-mosterdsaus
Een feestelijk hoofdgerecht op basis van groenten. Met de vulling kun je variëren, die is bijvoorbeeld ook lekker met champignons, rode biet of vegetarisch gehakt.
Dessert: Italiaanse semifreddo met gekonfijt fruit en frambozen
Semifreddo is een Italiaanse ijstaart die je maakt zonder een ijsmachine: heel makkelijk dus. En, je kunt ze één tot twee weken bewaren in de diepvriezer – perfect om vooraf te maken voor je kerstdiner. Haal ze 10 minuten voor het serveren uit de diepvriezer om ze af te werken.
En natuurlijk hebben we ook nog wat vegetarische hapjes voor jou!
Want wat is een kerstfeest zonder hapjes?
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!