Meest recente artikelen

Dit zijn de populairste salades

Deze slaatjes smaken jullie het best

Dit zijn de populairste salades Artikel

Een slaatje als bijgerecht of een echte maaltijdsalade: er wordt best veel naar salades gezocht op Libelle Lekker. Van golden oldies tot creatieve bordjes en natuurlijk het lekkerste slaatje met scampi’s: dit zijn de populairste salades.

Wat jullie favoriete combinaties zijn, welke kazen een salade maken (of kraken), hét lievelingsingrediënt en dé topklassieker: je ontdekt het in onze lijst van de populairste salades.

De 10 populairste salades

Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

1. Salade van venkel en sinaasappel

Deze frisse venkelsalade staat terecht op nummer één bij de salades. Niet alleen is ze erg fotogeniek, de combinatie van de frisse venkel met het zuurzoete van sinaasappel is een winner. Mocht jij ze nog niet geprobeerd hebben: dit is een echte aanrader.

2. Salade met geitenkaas

Van een salade geitenkaas op het menu worden wij dolenthousiast. Appeltjes, salade, spekjes, toast en warme geitenkaas: we kunnen er geen genoeg van krijgen. En jullie duidelijk ook niet want ze staat hier te pronken op nummer twee.

3. Klassieke Griekse salade met feta en tzatziki

‘Een beetje feta maakt alles beter’ is onze levensleuze, en weinigen die ons ongelijk geven. Ook doet deze salade dromen van een tripje richting Griekse eilanden. Het kon dan ook niet anders of deze Griekse klassieker zou hoog eindigen bij jullie favorieten.

4. Salade niçoise met mosterdvinaigrette

Nog een zuiderse klassieker maar dan met een speciale toets. En jullie weten deze gepimpte versie van salade niçoise best te smaken – goed voor een vierde plaats!

5. Watermeloen salade met feta

Salade met fruit hoeft geen dessert te zijn. Ondanks het wisselvallige Belgische weer gaat dit lekker frisse slaatje met watermeloen er goed in. Maar iets zegt ons dat die feta er voor iets tussen zit…

6. Salade van koolrabi en appel met mosterddressing

Of jullie de tip over de dadels hebben gevolgd, kunnen we niet opmaken uit de cijfers. Maar misschien was het juist datgene wat deze salade zo populair maakt. Of niet, want wij vinden het zo ook wel een topper.

7. Luikse salade

Dé klassieker onder de salades staat bij jullie heel vaak op tafel. De sterkte van de salade Liègeoise zit ‘m in de lekkere lokale ingrediënten. Typisch Belgisch dus, en dan ook een van jullie lievelingssalades.

8. Salade met scampi’s en appel

Hier zijn de scampi’s! Het was gewoon afwachten tot jullie favoriete ingrediënt ook in dit lijstje zou opduiken. Dat het een van de populairste salades is, zit ‘m echter ook in de bereidingstijd. Deze lekkere variant maak je in amper 20 minuten.

9. Salade met vijgen en geitenkaas

Naast feta houden jullie blijkbaar ook van geitenkaas (zie nummer 2). We geven je geen ongelijk, zeker in deze combinatie met vijgen is het een kaasje om bij weg te smelten. Een salade voor fijnproevers!

10. Witte koolsalade met yoghurt

Kijken jullie graag video’s tijdens het koken? Dat moet wel want de glasheldere uitleg bij het recept voor koolsalade is goed voor de tiende plaats. Het koolslaatje zelf is bovendien onweerstaanbaar lekker.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen