Meest recente artikelen

Zijn rauwe champignons ongezond?

Karolien Olaerts geeft antwoord

Zijn rauwe champignons ongezond? Artikel

Verwerk jij al eens graag rauwe stukjes champignons in je salade of snoep je graag eens van kleine plakjes champignons voordat je ze bakt? Karolien Olaerts legt uit of dit wel gezond is.

Karolien Olaerts schreef al verschillende boeken over gezond eten. Ze heeft ook een eigen podcast. Met al onze vragen over gezondheid kunnen we dus bij haar terecht. Deze keer: rauwe champignons. Wat raadt Karolien aan? 

Karolien: "Het lijkt zo'n typische voedingsmythe, maar hier zit wel degelijk waarheid in. Hier en daar eens enkele plakjes rauwe champignon eten heeft geen impact op je gezondheid, daar hoef je je in geen geval zorgen om te maken. Maar grotere porties zijn eerder af te raden. Rauwe champignons bevatten de stof agaritine. Deze is in grote hoeveelheden giftig voor mensen en mogelijk kankerverwekkend. Bij verhitting wordt agaritine snel vernietigd. Champignons bakken of koken is dus aanbevolen."

Hier enkele heerlijke champignonrecepten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!