Dubbel plezier: 1 Italiaanse topper, 2 verrassende recepten
Veelzijdig Italië
Wanneer we bolognesesaus zeggen, denken we meteen aan Italië en een overheerlijke klassieke spaghetti. Maar wat kan je nog doen met deze saus en andere Italiaanse toppers?
Met bolognesesaus
Bolognesesaus komt uit het Noord-Italiaanse Bologna. Deze stad staat bekend om zijn voedzame keuken. In tegenstelling tot vele andere pastasauzen, is bolognesesaus met al haar groenten en vlees ook een voedzame saus.
Met espresso
Espresso is het Italiaanse woord voor ‘uitdrukkelijk’. Geen wonder, want een espresso is een klein kopje koffie waarbij heet water onder een hoge druk door zeer fijn gemalen en aangedrukte koffie wordt geperst. Wil je in Italië een espresso bestellen? Bestel dan een ‘caffè’.
Met mascarpone
Mascarpone is een kaas van lichte room die door wijnsteenzuur een dikke, romige kaas wordt. Mascarpone komt uit Lombardije en bestaat al sinds 1600! Vandaag is deze kaas niet meer weg te denken uit onze keuken.
Met pesto
Pesto is een bekende Italiaanse delicatesse die gemaakt wordt van onder andere olijfolie, pijnboompitten en basilicumblaadjes. Pesto is smeuïg en wordt in Italië vooral bij pastagerechten gebruikt.
Met oregano
Oregano heeft een sterke geur en wordt in Italië vaak op pizza gebruikt en in tomatensauzen. Door de sterke geur kan je oregano niet in alle gerechten gebruiken. Anders gaat alles hetzelfde smaken.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!