Wat eten we in mei?
Dit is nú het lekkerst
Eet jij volgens het seizoen? Dat is een goed idee, want seizoensproducten zijn goedkoper, zitten boordevol smaak én het is goed voor het milieu. Van deze ingrediënten worden wij blij in mei!
De lente bereikt haar hoogtepunt tijdens de mooie maand mei. Dat wil zeggen dat de seizoensproducten ook op hun best zijn. Haast je naar de lokale hoevewinkel en kies voluit voor deze heerlijke ingrediënten.
Fris, knapperig en kleurrijk zijn de gerechten waarvoor we kiezen in mei. Lichte lentestoofpotjes, frisse pastasalades of lekkere lentequiches, er is geen beter moment om ze op het menu te zetten. Wil je je gasten bij je lentebrunch écht verrassen? Serveer er dan een zelfgemaakte ijsthee of limonade bij van seizoenstoppers rabarber of aardbei.
Niet te missen deze maand
- Asperges
- Aardbeien
- Spinazie
- Radijsjes
- Rode bieten
- Wortelen
- Sla
- Rabarber
- Broccoli
- Lente-ui
- Artisjokken
- Courgettes
- Groene bonen
- Venkel
- Champignons
Laat je inspireren door deze recepten
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!