Tomaten pellen doe je zo
Handige keukentip
Vind je tomaten pellen een lastig klusje? Met dit trucje heb je het vel in no time verwijderd.
Waarom tomaten pellen?
Tomaten pel je (of pliceer je) vooral wanneer je er tomatensoep of tomatensaus van gaat maken. De schil van de tomaat lost namelijk heel moeilijk op in vloeistof, waardoor er stukjes in je soep of saus kunnen blijven zitten, zelfs als je de tomaten pureert. Die velletjes voelen niet aangenaam in je mond. Ook voor een tomaat garnaal verwijder je best het vel van de tomaat, gewoon, omdat dat lekkerder is. Onderaan dit artikel vind je onze toprecepten met gepelde tomaten.
In dit filmpje zie je hoe je tomaten pelt
- Breng water aan de kook in een kookpan.
- Snij een kruis in de bolle kant van de tomaten.
- Leg de tomaten in het kokend water en laat ze ongeveer 30 seconden ondergedompeld liggen (of korter, als ze heel rijp of kleiner dan gemiddeld zijn).
- Komt het vel los aan de kruisjes? Haal de tomaten dan uit het water en laat ze schrikken in koud water.
- Nu kun je de tomaten pellen. Je haalt het vel er makkelijk af met een mesje.
- Snij de tomaat in vier stukken en ontpit de tomaat met een lepel.
- Verwijder de harde kern en snij de tomaat in schijfjes.
- Snij de schijfjes tomaat nu in de lengte om er daarna blokjes van te snijden. Klaar!
TIP: Op dezelfde manier kun je ook perziken pellen, voor je ze gaat pureren voor een Bellini of een Bellini-ijsje, bijvoorbeeld.
De lekkerste recepten met gepelde tomaten
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!