Meest recente artikelen

Tip van Ilse: hoe maak je een korstje lekker krokant?

Tip van Ilse: hoe maak je een korstje lekker krokant? Artikel

Eerst en vooral is het belangrijk om weten over welk korstje het gaat: is het een deksel uit bladerdeeg of eentje op basis van aardappel en kaas?
 

  • Een deksel uit bladerdeeg maak je krokant door er gaatjes in te prikken of een figuurtje uit te steken, zodat het vocht dat erronder zit (en door de warmte vrijkomt) kan ontsnappen.
  • Tip: bladerdeeg is het ideale deeg voor een krokantje op je gerecht, maar wil je een krokantje onder je gerecht dan gebruik je beter kruimeldeeg omdat het beter vocht opslorpt.
  • Een deksel op basis van aardappel en kaas? Maak er een hartige crumble van door paneermeel, panko, broodkruimels, havermout en / of gehakte nootjes toe te voegen. Extra krokant én extra lekker!

Toppers van Ilse







  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen