8x heerlijk gebraad voor kerst
Stuk voor stuk toprecepten
De oven die op kerst het meeste werk voor je doet, maar wél volop complimentjes ontvangen van je gasten? Doe ons maar een van deze heerlijke recepten voor gebraad voor kerst, mét wow-effect.
Bleu, saignant of à point?
We kunnen het niet genoeg herhalen, maar de gaarheid van je vlees is cruciaal. Met een kernthermometer kun je de binnentemperatuur van je vlees controleren. Zorg ervoor dat je hierbij het bot niet raakt. Hou er rekening mee dat de kerntemperatuur van het vlees nog 2 tot 3 graden stijgt als je het laat rusten onder aluminiumfolie.
- Rund: rosé: 50°C , saignant: 54-57°C , à point: boven 63°C
- Varken: licht rosé: 65°C, à point: boven 67°C
- Lam: licht rosé: 62°C
- Kip of kalkoen: doorbakken: 75°C
- Hert: rosé: 57°C
Lees ook …
- Hoe kun je een gebraad klaarmaken zonder oven?
- Rekenen aan tafel: hoeveel gebraad heb ik nodig per persoon?
- Hoe moet je gebraad snijden?
- 10x de lekkerste saus bij gebraad
- Kalkoengebraad in een feestelijk jasje: 14 recepten voor dé kerstklassieker