16x feestelijke kalkoenrollade
Voor op het feestmenu
Wil je kalkoen serveren met Kerstmis, maar heb je geen zin in een traditionele, gevulde kalkoen? Dan is een feestelijke kalkoenrollade iets voor jou. Uiteraard kan je ze heel het jaar serveren en niet uitsluitend met kerst, kies dan voor een lekkere seizoensgebonden vulling.
Tips voor een toprollade
- Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen.
- Zorg ervoor dat je vulling niet te vochtig is en bij het bakken uit de rollade vloeit.
- Laat bij het vullen een stukje vrij aan de kanten. Zo voorkom je geknoei bij het oprollen.
- Bind de rollade op met keukentouw. Begin in de lengte, werk dan de kortere kanten af.
- Omdat kalkoen snel uitdroogt, wordt een rollade soms omwikkeld met ontbijtspek of pancetta.
Lees ook …
- Gevulde kalkoen: ons ultiem recept
- Meer dan 100 kerstmenu's om uit te kiezen
- Hoe maak je een rollade?
- Saus bij kalkoen: met een van deze vijf sausjes zit je altijd goed
- 11 tips voor de perfecte kalkoen met kerst