8x feestelijke pasta voor Pasen
Pasta voor Pasen
Zet met Pasen deze feestelijke pasta's op tafel en geef je deegwaren nog meer smaak met de eerste verse kruiden uit je moestuin.
De lekkerste kruiden voor je feestelijke pasta
- Bieslook: Heerlijk in kruidenboter maar ook in een aardappelsalade of in een slaatje voor op de boterham. Bieslook mag niet ontbreken in je moestuin. Het groeit snel en ook de bloemetjes kun je eten.
- Bladpeterselie: Dé smaakmaker in elk gerecht, van taboulé tot een papillot. Bladpeterselie is heel neutraal en een echte publiekslieveling. Iets sterker van smaak dan zijn krullende broertje.
- Munt: Deze woekeraar zet je het beste apart in een emmer in je kruidentuin, anders groeit er straks overal munt. Fris en lekker in cocktails, maar ook in slaatjes, dipsausjes en als frisse toets in ijsjes en desserts.
- Basilicum: Niet makkelijk om zelf te kweken. Een tip: zet het met zijn snoet in de zon. Basilicum is sterk van smaak: lekker in een traditionele pesto maar ook in combinatie met tomaten en mozzarella.
- Oregano: Dé Italiaanse smaakmaker mag niet ontbreken in je moestuin. Het kruid bloeit weelderig en je hebt er weinig tot geen onderhoud aan. Pluk de jonge blaadjes om een sausje smaak te geven of om je pizza af te werken.
Lees ook …
- 12x lentepasta met asperges
- 24 simpele pasta's
- 20 recepten voor een feestelijke paasbrunch
- 19 recepten voor een traditioneel paasmenu
- De lekkerste recepten voor Pasen
De lekkerste feestelijke pasta's
Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.