Boterkoekjes: 30 onweerstaanbare recepten
Op in een-twee
Zet de koffie vast klaar! Deze boterkoekjes bak je namelijk makkelijk zelf. Of je ze nu wilt versieren en pimpen of het bij de simpele klassieker houdt… Met onze tips en 30 recepten bak je de knapperigste exemplaren.
De lekkerste koekjes zijn de creaties die je uit je eigen oven tovert. Wij houden wel van simpele boterkoekjes. De bereiding is eenvoudig en je hebt alleen bloem, suiker, een eitje en natuurlijk boter nodig. Neem bij voorkeur echte boter, dat maakt ze pas echt onweerstaanbaar!
Onze tips voor de boterkoekjes
- Laat het deeg minstens een halfuur rusten in de koelkast. Je koekjes zullen knapperiger en mooier zijn.
- Rol je deeg uit tussen twee latjes met de gewenste dikte. Je rolt met je deegroller over de latjes en krijgt zo een gelijkmatig deeg. Maak alle koekjes even groot en dik. Zo bakken ze ook gelijkmatig.
- Leg de koekjes nooit op een warme bakplaat. Op een koude bakplaat behouden ze beter hun vorm. Bak ze op bakpapier, dat scheelt afwas.
- Elke oven werkt anders. Hou je koekjes dus in het oog tijdens het bakken. Zo weet je of ze wat langer of korter in de oven moeten.
- Koekjes kun je enkele dagen bewaren in een goed afgesloten trommel. Laat ze eerst volledig afkoelen. Anders maakt de condens tijdens het afkoelen ze minder knapperig.
Lees ook…
- 3x Marokkaanse koekjes
- Dé truc om je koekjes allemaal even dik te maken
- Koekjesklassiekers: ken jij ze allemaal?
- Kerstkoekjes bakken: dit zijn echt de mooiste!
- Zo presenteer je koekjes bij de koffie
20 recepten voor de lekkerste boterkoekjes
Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.