Coronation Quiche: het feestrecept van King Charles
En nog 20 andere quiches
Op 6 mei is het zover: de Britse koning Charles wordt officieel gekroond. Voor die gelegenheid liet het koningspaar een recept bedenken zodat iedereen kan meevieren. Feest zelf ook mee met het recept voor de Coronation Quiche, of een van onze andere favorieten.
De Coronation Quiche is bedoeld als een makkelijk en betaalbaar recept. Charles en Camilla verwachten namelijk dat iedereen zal aanschuiven voor een Coronation Big Lunch. Ze hopen dat buren, vrienden en familie de dag na de plechtigheden zullen samenkomen om te vieren en (quiche) te eten. Vorig jaar organiseerde The Queen Consort (a.k.a. Camilla) nog zo'n grote lunch om het jubileum van Queen Elizabeth II te vieren.
Het recept dat ze bedachten is een quiche met een lichte en krokante kruimeldeegbodem en een vulling van spinazie, tuinbonen en verse dragon. Je kunt 'm volgens het koningshuis warm of koud nuttigen, geserveerd met een groene salade en gekookte nieuwe aardappelen. Bij het recept hoort ook deze video waarin getoond wordt hoe je de quiche klaarmaakt.
Nog wat koninklijk advies: varieer er gerust op los. Wil je de Coronation Quiche zelf op tafel zetten? Hier volgt het recept.
Nodig voor een Coronation Quiche voor 6 personen
Voor de bodem
- 125 g bloem
- Snuifje zout
- 25 g koude boter, in blokjes
- 25 g reuzel (of extra boter voor een vegetarische quiche)
- 2 eetlepels melk
Of: 1 rol kant-en-klaar kruimeldeeg van 250 g
Voor de vulling
- 125 ml melk
- 175 ml room
- 2 eieren
- 1 el verse dragon, gehakt
- 100 g cheddar, geraspte
- 180 g spinazie, licht gehakt en gekookt
- 60 g tuin- of sojabonen, gekookt
- Peper en zout
En ook: een taartvorm van ø20 cm
Zo maak je de Coronation Quiche
Maak de bodem – of rol kant-en-klaar kruimeldeeg uit
- Zeef de bloem en het zout in een kom. Doe de boter en reuzel erbij vetten en bewerk met je vingertoppen tot een kruimige textuur.
- Voeg beetje bij beetje de melk toe en kneed de ingrediënten tot een deeg.
- Dek af en laat 30-45 minuten rusten in de koelkast
- Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg 5 mm dik uit tot een cirkel die net iets groter is dan je bakvorm.
- Bekleed de vorm met het deeg. Zorg ervoor dat het niet scheurt, anders kan de vulling gaan lekken. Dek af en laat nog 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Bekleed de bakvorm met bakpapier, voeg bakbonen toe en bak 15 minuten blind.
- Haal de bodem uit de oven. Verwijder het bakpapier en de bakbonen. Verlaag de oventemperatuur naar 160°C.
Stel de Coronation Quiche samen
- Klop de melk, room, eieren, kruiden en kruiden.
- Verdeel de helft van de geraspte kaas over de blindgebakken bodem, bestrooi met de gehakte spinazie, bonen en kruiden en giet het mengsel erover.
- Zorg dat de vulling gelijkmatig verdeeld is, maar let op dat je het deeg niet beschadigt.
- Strooi er de resterende kaas erover.
- Bak in 20-25 minuten gaar en licht goudbruin op 160°C.
De smaak te pakken? Probeer ook eens deze quiches
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!