Witloof braiseren: zo doe je dat
Een typisch Belgisch en overheerlijk gerecht!
Het is een typisch Belgische groente, boordevol vitamines, waar je alle kanten mee uitkunt... Maar gebraiseerd vinden we ze toch extra lekker. Witloof braiseren is trouwens supereenvoudig. Wij leggen je uit hoe je het doet.
Braiseren, wat is dat?
Als je iets braiseert, wil het eigenlijk zeggen dat je het eerst aanbraadt, daarna blust met een beetje water en vervolgens net onder het kookpunt verder laat garen. Deze manier van eten bereiden zorgt ervoor dat wat je braiseert zachter en malser wordt, maar toch een maximum aan smaak behoudt. Zeker voor vlees en groenten is braiseren een perfecte kooktechniek. Witloof is onze Belgische trots en braiseren is dé manier om de smaak het meest tot zijn recht te laten komen.
Witloof braiseren doe je zo…
- Neem een lage kookpot en smelt hier een klontje boter in.
- Snij stronkjes witloof doormidden. Leg de helftjes in de pan en bak ze vier minuten aan elke kant.
- Breng beide kanten op smaak met peper en zout.
- Voor een zoete smaak kun je er een beetje suiker aan toevoegen, maar dit is optioneel.
- Giet er een beetje water bij, tot de bodem van de pan bedekt is.
- Zet het deksel erop, zet het vuur lager en laat het witloof zachtjes verder garen tot het zacht is.
- Het witloof is klaar. Smakelijk!
Dol op witloof? Hier vind je recepten voor pasta met witloof, ovenschotels met witloof of onze 20 toprecepten met witloof.
In deze video leggen we nog eens stap voor stap uit hoe je het doet
Witloof braiseren: oefenen maar, met deze recepten
Nu je het braiseren onder de knie hebt, wil je vast aan de slag met die kilo's witloof die liggen te lonken… Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!