Hoe klop je ‘en ruban’?
De perfecte manier om gebak lichter te maken!
Als je graag bakt, zul je ongetwijfeld al eens de term 'en ruban' gehoord hebben. Maar wat is dat nu precies? En hoe doe je het? Wij leggen het stap voor stap aan je uit.
Wat is dat, iets en ruban kloppen?
Als je iets en ruban klopt, wil het eigenlijk zeggen dat je eidooiers en suiker tot een luchtige massa bindt om het beslag stevigheid te geven en je gebak lichter te maken. Het woord komt van het Franse ruban (lint) en verwijst naar het beslag dat als een breed lint van de klopper loopt wanneer je die uit het beslag naar boven haalt.
Zo doe je het:
- Breek de eieren en scheid de dooiers van de eiwitten.
- Doe de eidooiers in een grote mengkom en voeg er de suiker aan toe.
- Klop het mengsel met een mixer tot een luchtige crèmekleurige massa die ongeveer verdubbeld is in volume. Het kloppen duurt best lang, soms wel 10 minuten.
- Klaar! Nu kun je verder gaan met je recept.
In deze video leggen we het nog eens stap voor stap aan je uit:
Probeer het uit in deze recepten
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!