Eet de regenboog: alle kleuren hebben hun functie
Want dat is gezond
Wist jij het al: de kleur van je eten zegt ook iets over de voedingsstoffen die erin zitten. Hoe meer kleuren op je bord, hoe gevarieerder je eet én hoe meer gezonde stofjes je binnenkrijgt. Dus: eet de regenboog!
Sandra Bekkari: "De natuur zit vol superfoods! Mijn tip: eet veel verschillende kleuren, want iedere plantenstof heeft zijn eigen gezondheidsvoordelen." Kortom: eet de regenboog. Maar welke kleur staat voor wat? Een handig overzicht.
Rood
Aardbei, framboos, granaatappelpitjes, kersen, paprika, radijs, rodekool, tomaat
Rijk aan vitamine A en C
Verbetert de werking van je hart, geheugen en lever.
Geel en oranje
Ananas, banaan, maïs, mango, pompoen, sinaasappel, wortel, zoete aardappel
Rijk aan vitamine A en C
Verbetert de werking van je immuunsysteem, hart, ogen en huid
Groen
Avocado, boontjes, broccoli, doperwten, kiwi, komkommer, paksoi, peterselie, rucola, sla, spinazie, spruitjes
Rijk aan vitamine B, C, E en K
Verbetert de werking van je ogen, tanden en botten
Blauw en paars
Aubergine, bietjes, blauwe besjes, bramen, druiven, pruimen, vijgen
Rijk aan vitamine C en K
Verbetert je geheugen en gaat veroudering tegen
Wit
Appel, asperges, champignons, knoflook, kokos, pastinaak, prei, raapjes, ui, venkel
Rijk aan vitamine B, C en K
Verbetert de werking van je hart en regelt je cholesterol
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!