Zo snij je een ananas in 5 eenvoudige stappen
Zo gepiept!
De zomer, dat vraagt om lekkere verse ananas! Vind jij het ook altijd zo’n gedoe om er een te versnijden? Geen nood: zo doe je ’t in enkele eenvoudige stappen.
Hoe weet je of je ananas rijp is?
Een ananas is pas heerlijk zoet als hij goed rijp is. Om dat te weten, kijk je niet alleen naar de kleur (hij moet mooi goudbruin zijn), maar kun je ook aan de onderkant ruiken. Ruikt het zoet? Dan is hij klaar om versneden en opgepeuzeld te worden!
Zo snij je 'm in 5 eenvoudige stappen
Om je ananas te snijden, heb je een vlijmscherp mes en een snijplank nodig. Zo ga je te werk:
- Snij de kroon en de onderkant eraf. Zet 'm recht op de snijplank en snij de ananas doormidden in twee.
- Maak een gleufje in het midden, waarmee je de harde binnenkant eruit snijdt. Doe dit ook voor de andere kant.
- Snij de helftjes in het midden, zodat je vier kwartjes krijgt.
- Snij de kwartjes in stukjes, zonder dat je door de schil snijdt.
- Plaats je mes tussen de schil en het vluchtvlees en snij de schil er in één vloeiende beweging af.
Ananas gesneden? Super! Eet 'm puur, in een fruitsalade of verwerk hem in lekkere gerechtjes. Zoals deze, bijvoorbeeld!