Klaar in een kwartier: zo maak je de lekkerste falafelballetjes
Lekker veggie
Hip, veggie en overheerlijk: falafelballetjes! Je vindt ze in broodjes, salades en wokgerechten, en wie weet binnenkort ook op jouw bord: je kunt ze namelijk heel eenvoudig zelf maken.
Falafelballetjes: lekker en gezond
Falafel is een traditioneel Midden-Oosters gerecht gemaakt van gemalen kikkererwten en/of tuinbonen. Falafelballetjes smaken lekker kruidig en geven je een ongelofelijk verzadigd gevoel, terwijl ze wél heel gezond zijn. Kikkererwten zijn namelijk een fantastische bron van eiwitten, perfect voor wie graag vegetarisch eet!
Nodig voor 20 stuks
- 250 g kikkererwten
- 1 bosje bladpeterselie
- 1 bosje koriander
- 1 fijngesneden ui
- 1 kl knoflookpoeder
- ¼ kl komijnpoeder
- ¼ kl fijngemalen kruidnagel
- 1 mespuntje chilipoeder
- peper en zout
Zo maak je de falafelballetjes
- Kook de kikkererwten gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, of kies voor een kant-en-klaar potje.
- Pureer de kikkererwten samen met de bladpeterselie en de koriander.
- Meng de puree in een kom met de ui, de knoflook, het komijnpoeder, de kruidnagel en het chilipoeder. Breng op smaak met peper en zout.
- Rol balletjes, bak ze in de pan of frituur ze kort – zo'n 2 à 3 minuten is voldoende.
Tip: is je beslag te droog of net te vochtig? Voeg dan wat olijfolie of broodkruim toe. - Laat de falafelballetjes uitlekken op keukenpapier. Klaar!
Serveer de falafelballetjes met een lekkere yoghurtdip, hummus, tahin of knoflooksaus, of verwerk ze in één van deze heerlijke gerechten.