How to BBQ: papillot
Pakketje fijne smaken
Ongeduldige barbecueërs kennen sowieso de papillot, want deze stoompakketjes zijn lekker snel klaar. De meesten maken papillot met vis, maar het kan ook prima met vlees of groentjes.
Stomen
In de papillot stoomt de vis gaar, het is de perfecte methode om alle sappen, smaken en geuren vast te houden. Maak je papillot niet té strak, zodat de stoom ruimte heeft om te circuleren, en zorg dat de papillot hermetisch afgesloten is, zodat de stoom niet kan ontsnappen.
|
Het pakketje
Gaar je de papillot in de oven, dan is bakpapier prima, maar op de barbecue is aluminiumfolie door de hoge temperaturen een veiligere keuze. Aangezien aluminiumfolie weleens aan de ingrediënten kan blijven plakken, leggen we de vis eerst in bakpapier en doen we daarrond een vel aluminiumfolie. Pas op, als je té veel vloeistof gebruikt, kan het bakpapier nat worden en scheuren. Met vlees en groentjesEen frisse papillot hoeft niet altijd met vis, het kan ook perfect met groentjes of vlees. Kies gewoon ingrediënten uit die ongeveer dezelfde gaartijd hebben. Een champignon stoomt veel sneller gaar dan een aardappel. Je kan groenten met een langere gaartijd eerst even vooraf stomen, of in kleinere stukjes snijden. Zo garen ze sneller. Bij vlees moet je hoe dan ook een langere gaartijd rekenen dan bij vis. Voor een krokant korstje kan je het vlees eerst aanbakken in de pan of op de barbecue. Nadien kan het dan verder garen in de papillot. |
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!