Kerstmenu in glaasjes
Van hapje tot dessert
Wij zijn dol op hapjes in glaasjes, maar waarom zou je het bij hapjes houden? Dit jaar serveren wij een kerstmenu in glaasjes. Lekker feestelijk en eenvoudig vooraf te maken.
Hapje: avocadopuree met tomaat en feta
Een kerstmenu in glaasjes begint uiteraard met een lekker hapje in een glaasje. Deze avocadopuree met tomaat en feta is lekker feestelijk en modern. Een uitstekende binnenkomer!
Voorgerecht: garnalencocktail in een glaasje
Na een modern hapje, kiezen we voor een klassiek voorgerecht. Serveer deze garnalencocktail in een mooi glaasje, zoals de retro kommetjes uit de Libelle Lekker Shop. Voorzie wat extra glaasjes, want wedden dat je gasten er maar niet genoeg van kunnen krijgen?
Soep: erwtensoepje met pancettachips
Hoofdgerecht: Verrine boeuf bourguignon
Een hoofdgerecht serveren in glaasjes? Het kan! Deze boeuf bourguignon is het perfecte kerstgerecht. Serveer er nog wat extra bijgerechten in glaasjes bij, zoals deze patatas bravas en courgette met dragon. Ook andere aardappelgerechten of groentjes kan je eenvoudig in glaasjes serveren. Laat je creativiteit de vrije loop gaan. Wil je écht over-the-top gaan? Maak dan een glaasjesbuffet.
Dessert: chocoladeganache met esdoorn en karamel
Doordat alle gangen van dit kerstmenu in glaasjes geserveerd worden, zijn de porties niet zo groot. Je kunt dus gerust voor een wat zwaarder dessert kiezen. Deze chocoladeganache valt bij iedereen in de smaak, ook bij kinderen. De ideale feestelijke afsluiter van je menu! Zijn je gasten grote fans van desserten? Dan kan je misschien zelfs een dessertenbuffet in glaasjes voorzien.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!