Tarbot bereiden: de toptips van Ilse
Onze Libelle Lekker-chef deelt haar tips
Tarbot is een echte feestvis... en hij is nu ook op z’n allerbest! Maar niet iedereen durft eraan te beginnen. Libelle Lekker-chef Ilse heeft al jaren een viswinkel en een foodstudio en is dus dé visexpert. Met haar tips lukt het je sowieso!
Zo herken je tarbot
Tarbot lijkt op griet, maar is lekkerder en ook wel wat prijziger. Deze feestvis is het allerlekkerst in de herfst en de winter.
Je herkent 'm aan de stippen op het vel en de wat rondere vorm. Om te houden: tarbot met de 'o' is 'ronder' dan een griet.
Bereiden
Je koopt deze vis in moten of filets. Bij moten gaar je hem op de graat. Je kunt checken of hij gaar is door met een vork tot aan de graat te steken. Als hij makkelijk loskomt, is hij gaar.
Hoe verser hij is, hoe moeilijker het is om de garing juist te krijgen. Goed opletten dus!