Meest recente artikelen

Wakker voor de dag: 14 koffierecepten om naar uit te kijken

Een boon voor koffie

Wakker voor de dag: 14 koffierecepten om naar uit te kijken Artikel

Vooral op drukke dagen vinden wij dit drankje een van de beste ontdekkingen. Koffie schudt je wakker, haalt je door de ochtend-, middag- en avondrush, tempert een wat minder humeur en smaakt bovenal héérlijk. Ook nood aan een boost? Deze 14 koffierecepten houden je fris en monter op elk uur van de dag.

Als koffiefanaat hebt je vast je favoriete barista die je voorziet van broodnodige cafeïneshotjes. Maar deze makkelijke drankjes met koffie kun je gewoon thuis maken, op elk moment, wanneer de nood het hoogst is. Een latte macchiato om de voormiddag door te komen, een chocoladecappuccino om de namiddag door te zoeven, een espresso martini om de werkdag in schoonheid af te ronden? Komt in orde met deze verkwikkende koffierecepten (en misschien mag er ook nog een koekje bij…).

14 koffierecepten (+ varianten) voor een extra boost

Vergeet het hippe matcha. Van een romige affogato tot verfrissende ijskoffie of hartverwarmende pumpkin spiced latte: dít worden je nieuwe favorieten. Wil je deze ultraverslavende koffierecepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

1 Affogato

Affogato betekent 'verdronken' in het Italiaans en dat is precies wat er gebeurt met het bolletje roomijs als je er de espresso over giet. Stiekem is dit drankje ook een dessertje, het beste van twee werelden dus.

2 Café mexicano met chocola & koffielikeur

Hola! Deze Mexicaanse koffie neemt het ervan. Er gaat niet alleen een pot sterke koffie in, het drankje verenigt ineens de allerbeste smaken: kaneel, donkere chocolade en kahlua.

3 Chocokoffiemelk

Een drankje voor twijfelaars. Kiezen tussen koffie en chocolade is gelukkig verleden tijd met deze chocokoffiemelk. De smaak van de chocolade wordt versterkt door de koffie die tegelijk voor een cafeïnekick zorgt.

4 Chocoladecappuccino

De definitie van decadentie en onweerstaanbaar op een koude, druilerige dag, of op om het even welk moment dat er gewoon om vraagt. En in tegenstelling tot een echte Italiaanse cappuccino kan deze versie met chocolade niet zonder een flinke toef slagroom.

5 Espresso Martini

Apero met koffie? Check! Of je’m nu espresso martini of martini espresso noemt: met deze cocktail kun je ontspannen na een lange werkdag zonder meteen in te dommelen dankzij de stevige cafeïneboost.

6 Espresso panna cotta

Deze espresso panna cotta en koffiesabayon mogen wel – in strikte zin – geen echte drankjes zijn, ze zijn zó lekker dat we ze jullie echt niet kunnen onthouden. Tel daarbij het heerlijke koffiearoma en iedereen ziet zo dat deze koffiedessertjes hier wél thuishoren.

7 Frappuccino met karamelsaus

De bestseller bij een bekende koffieketen maak jij gewoon (en nog lekkerder) in je eigen keuken met dit recept. Een frappuccino is een iced cappuccino met slagroom. De koffie gaat samen met roomijs en zuivel in de blender tot je een schuimig drankje hebt. Liefst nog met extra topping zoals cacao, chocoladeschilfers en/of karamelsaus.

8 Hasseltse koffie

Onthaasten doe je met dit Limburgse succesproduct. Straffe koffie met een boozy twist – jenever – én opgeklopte room. Daar kan toch niemand iets op tegen hebben?

9 IJskoffie

Heerlijk fris op warme dagen, maar wij hebben er doorgaans élke dag zin in: iced koffie. Tip: vries wat koude straffe koffie in als ijsblokjes voor in je ijskoffie, zo verwatert hij niet als het ijs smelt.

10 Irish choco-coffee

Deze Ierse versie van de Hasseltse koffie (maar dan met whisky) met een twist is niet te versmaden. Want wat is er nu beter dan koffie met room en een shotje? Koffie met room en een shotje én chocolade.

11 Italiaanse koffie

Eerlijk: het hoogtepunt van een etentje bij de Italiaan is voor ons de Italiaanse koffie achteraf. Sinds we hem gewoon zelf maken met dit recept, voelt een doorsnee thuismaaltijd als een bezoekje aan een gezellige ristorante. Test het gerust eens uit.

12 Koffiepunch

Na de hele espresso martini-hype is punch nu de cocktail van het moment. Meerbepaald deze koffiepunch die kruidige aroma’s, sinaasappel en koffie combineert tot het ultieme najaarsdrankje.

13 Latte macchiato

Hiermee is de tweestrijd beslecht tussen je zin in een warm melkdrankje en je hang naar koffie. Macchiato betekent gevlekt: de vlekjes ontstaan wanneer de espresso op de juiste manier bij de gestoomde melk gegoten wordt.

14 Pumpkin Spice Latte

Het recept voor gezellige herfst- en winteravonden is natuurlijk de Pumpkin Spice Latte. Ideaal wanneer je nog een bestemming zoekt voor die veelheid aan pompoenen, maar ook gewoon heel lekker.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen