Hoeveel eten moet je voorzien op een barbecue?
Smullen maar!
Een barbecue is lekker en gezellig, maar hoeveel vlees, vis en groenten moet je nu precies voorzien om je gasten te verwennen? Deze hoeveelheden kunnen je alvast een handige richtlijn geven.
Porties per persoon voor een gemiddelde eter
- 150 g kip (billetjes of vleugels, vooraf gekruid of zelf gekruid) of vis
- 200 g ribbetjes, al dan niet gemarineerd
- 100 g worst of 1 hamburger
- 1/3 komkommer
- 100 g sla (kropsla, gemengde sla, koolsla,…)
- 1 tomaat
- 1 wortel (geraspt)
- 1 aardappel in de schil of 200 g aardappelsalade
- 150 g pastasalade
- sausjes
- 1/3 stokbrood
Dit lijkt misschien veel, maar denk eraan dat bij kippenbillen en ribbetjes het bot ook meetelt in het gewicht. Drie stuks vis of vlees per persoon is gewoonlijk wel voldoende. Voor vegetariërs reken je drie veggie gerechtjes op de barbecue per persoon (denk aan vleesvervangers, halloumi of groentespiesjes).
Heb je stevige eters te gast? Reken dan op 1 extra stuk vlees of vis.
Zet ook dit op je boodschappenlijstje
- houtskool
- aanmaakblokjes
- kruiden voor eventuele marinade
- citroen om je rooster tussendoor eens schoon te maken
- een geschikt dessert, zoals de benodigdheden voor bijvoorbeeld meloenspiesjes, fruitpakketjes of gegrilde ananas
- aluminium bakjes