Vakantieland: Italië
Méér dan pasta
Van pasta houden we allemaal, maar de Italiaanse keuken is méér dan dat. Leve osso bucco, saltimbocca en focaccia!
Italianen zijn erg gehecht aan hun keuken. Alhoewel ze verschilt van regio tot regio, is er in heel het land een familiale, culinaire traditie aanwezig. Italianen houden ervan om samen te eten én samen te koken.
Een traditionele Italiaanse maaltijd begint met antipasti: kleine hapjes die de honger aanscherpen, te vergelijken met de Griekse mezze. Daarna volgen de primo (of eerste gang: een klein warm gerecht zoals pasta, soep of risotto) en de secondo (de hoofdmaaltijd: meestal gebakken vis of vlees). Het hoofdgerecht wordt zonder groenten of aardappelen geserveerd, die moet je apart bijbestellen. Je vindt ze op de kaart als contorni. En vergeet ook niet wat lekker brood te bestellen, focaccia bijvoorbeeld.
Heel bekende Italiaanse gerechten zijn osso bucco, saltimbocca, bistecca alla fiorentina, frittata, tiramisu, panna cotta… En natuurlijk pizza!
Zelf aan de slag
Hier ontdek je al onze Italiaanse recepten.