Klassieker: ribbetjes op de barbecue
Lekker gelakt of gemarineerd
Bij barbecue horen ribbetjes, vinden wij. En zelf gemarineerd zijn die het allerlekkerst. Daarom: 10 toprecepten.
Hét geheim voor lekkere ribbetjes, is de marinade of rub waarmee je ze smaak geeft. Kies daarom liefst voor doodgewone varkensribbetjes: geen speciale rassen of zo, na het marineren proef je daar niks meer van en dat is zonde van het geld. Wil je toch specialer vlees gebruiken, hou de marinade dan zo licht mogelijk.
Vraag aan de slager een ribstuk met veel vlees eraan, liefst van bij de lende – die zijn lekker mals. Spareribs van de buik van het varken zijn groter, maar iets taaier. Spoel het vlees en verwijder loshangende stukjes én het witte vlies (of vraag aan je slager om het vlees schoon te maken).
Wat marinades betreft, gaat varkensvlees goed samen met een tikkeltje zoet (honing, barbecuesaus…). Hier vind je alvast wat ideeën voor marinades.
En dan het bakken zelf, natuurlijk. Hoe barbecue-expert Gilles Draps de ribbetjes perfect gaart, lees je in dit artikel.
Nog meer barbecue-ideeën?
- Mosselen op de barbecue
- 5x kip op de barbecue
- Barbecueën zonder barbecue, zo doe je dat
- Het grote Libelle Lekker barbecue dossier, met veel tips & tricks én lekkere recepten natuurlijk.