Meest recente artikelen

Klassieker: ribbetjes op de barbecue

Lekker gelakt of gemarineerd

Klassieker: ribbetjes op de barbecue Receptenset

Bij barbecue horen ribbetjes, vinden wij. En zelf gemarineerd zijn die het allerlekkerst. Daarom: 10 toprecepten.

Hét geheim voor lekkere ribbetjes, is de marinade of rub waarmee je ze smaak geeft. Kies daarom liefst voor doodgewone varkensribbetjes: geen speciale rassen of zo, na het marineren proef je daar niks meer van en dat is zonde van het geld. Wil je toch specialer vlees gebruiken, hou de marinade dan zo licht mogelijk.

Vraag aan de slager een ribstuk met veel vlees eraan, liefst van bij de lende – die zijn lekker mals. Spareribs van de buik van het varken zijn groter, maar iets taaier.  Spoel het vlees en verwijder loshangende stukjes én het witte vlies (of vraag aan je slager om het vlees schoon te maken).

Wat marinades betreft, gaat varkensvlees goed samen met een tikkeltje zoet (honing, barbecuesaus…). Hier vind je alvast wat ideeën voor marinades.

En dan het bakken zelf, natuurlijk. Hoe barbecue-expert Gilles Draps de ribbetjes perfect gaart, lees je in dit artikel.

Nog meer barbecue-ideeën?

Geglaceerde spareribs
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Geglaceerde spareribs

Spareribs in suiker-paprikarub
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Spareribs in suiker-paprikarub

Zoete gemarineerde ribbetjes met koolsalade
  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Zoete gemarineerde ribbetjes met koolsalade

Zoete ribbetjes met koolsalade
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Zoete ribbetjes met koolsalade

Spareribs met pastasalade
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Spareribs met pastasalade

Spareribs met gegrild abrikozenspiesje
  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Spareribs met gegrild abrikozenspiesje

Varkensribbetjes met gevulde aardappel
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Varkensribbetjes met gevulde aardappel

Gemarineerde en geroosterde varkensribbetjes met witloof
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gemarineerde en geroosterde varkensribbetjes met witloof

Gerookte ribbetjes met Caribbean salsa
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Gerookte ribbetjes met Caribbean salsa

Ribbetjes met chimichurri en aardappelen in de  schil
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Ribbetjes met chimichurri en aardappelen in de schil

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen