Meest recente artikelen

12x venkelsoep: onze lekkerste recepten

Variëren met venkel

12x venkelsoep: onze lekkerste recepten Receptenset

Samen met het voorjaar komt het venkelseizoen er weer aan. De knolvenkel is het hele jaar door verkrijgbaar maar het echte seizoen loopt van juni tot november, met juli tot september als hoogtepunt. Het is niet alleen een bron van vitamine C, ijzer en vezels. Venkel bevordert ook de vlotte spijvertering. Hoog tijd dus om nog 'ns venkelsoep op het menu te zetten!

Venkel, niet alleen voor venkelsoep

Venkel is gekend om z'n lichte anijssmaak. Warm smaakt hij zoeter, rauw iets pittiger. Je kunt er veel kanten mee uit want de groente geeft gerechten een aparte smaak. Je eet de venkel best zo vers mogelijk. Hij blijft wel enkele dagen goed in de koelkast. Het beste nieuws? Je kunt 'm gewoon zelf kweken op je vensterbank!

Venkel is niet te versmaden bij vlees, lekker met andere groenten, in een ovenschotel of zomerquiche. Je kunt hem op zichzelf laten schitteren – gestoomd, gestoofd, gekookt of op de barbecue. Maar onze absolute favoriet is natuurlijk venkelsoep.

Stap 1: snij de venkel

Voor je venkelsoep kunt maken, moet je de groente natuurlijk eerst schoonmaken en versnijden. Hou 'm onder de koudwaterkraan om hem af te spoelen. Vervolgens verwijder je het loof. Hou het fijne loof zeker bij, je kunt er gerechten mooi mee garneren. Daarna snij je de knol doormidden en haal je het taaie stuk eruit. Daarna snij je hem in de stukken, volgens het gerecht dat je in gedachten hebt. Een van deze heerlijke recepten voor venkelsoep, bijvoorbeeld.

Lees ook …

Stap 2: kies je favoriete venkelsoep

Met zeevruchten, als gazpacho of samen met wortel, broccoli of tomaat: ook met venkelsoep kun je variëren. Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Venkelsoep
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Venkelsoep

Romige wortel-venkelsoep
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Romige wortel-venkelsoep

Wortel-venkelsoep met pittige kikkererwten
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Wortel-venkelsoep met pittige kikkererwten

Venkel-appelbouillon met sint-jakobsvruchten
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Venkel-appelbouillon met sint-jakobsvruchten

Recept van Sandra Bekkari: Soep van geroosterde wortel en venkel met gember
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Recept van Sandra Bekkari: Soep van geroosterde wortel en venkel met gember

Venkelsoep met aardpeer, gerookte zalm en soepstengels
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Venkelsoep met aardpeer, gerookte zalm en soepstengels

Venkel-knolseldersoepje met noordzeegarnalen
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Venkel-knolseldersoepje met noordzeegarnalen

Gazpacho van courgette, venkel en chili-muntolie
  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Gazpacho van courgette, venkel en chili-muntolie

Gekaramelliseerde venkelsoep met gegrilde scheermesjes
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gekaramelliseerde venkelsoep met gegrilde scheermesjes

Tomaat-venkelsoep met kruidenolie
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Tomaat-venkelsoep met kruidenolie

Venkelsoep met gekaramelliseerd spek
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Venkelsoep met gekaramelliseerd spek

Broccoli-venkelsoep met tofureepjes
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Broccoli-venkelsoep met tofureepjes

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen