Traybakes: lekker makkelijk, alles op één bakplaat
Weinig werk, weinig afwas!
Wij blijven dol op traybakes: weinig werk, amper afwas en superlekker. What's not to love?
Logisch dat traybakes de nieuwe hype zijn: je gooit de lekkerste ingrediënten op een bakplaat, laat de oven het werk doen en leunt zelf achterover in je tuinstoel. Is er iets beters?
Supermakkelijk en al even snel, die traybakes of one sheet dinners. Alles op één bakplaat, je hoeft er niet eens bij te blijven…
Goed geschikt
Handig! Van alles kan dienen als bakplaat voor je traybakes: de bakplaat van je oven, een lage ovenschaal, een klassieke braadslede of een gietijzeren braadpan.
Zorg er wel voor dat je bakplaat groot genoeg is om alle groenten in een enkele laag op te leggen. Zo bakken ze lekker krokant. Graantjes, pasta of aardappelen kun je makkelijk onder de groenten leggen, die zullen het vocht van de groenten opnemen en zo garen. Vlees, vis en kaas leg je boven op de groenten.
3 tips voor perfecte traybakes
- Kies voor een goede bakplaat. Gebruik liever geen ovenschaal: daarin garen de ingrediënten moeilijker. Ga voor een bakplaat van email of een met een antiaanbaklaag of gebruik een bakpapiertje.
- Hou rekening met de verschillende gaartijden van de ingrediënten. Zo moet kip veel langer garen dan een stukje vis.
- Snij al je ingrediënten per soort even groot. Zo kan alles gelijkmatig garen.Met een traybake kun je eindeloos variëren. Vis, vlees, groenten, aardappelen… Zolang je rekening houdt met de verschillende gaartijden heb je telkens opnieuw een heerlijke snelle maaltijd.
Lees ook …
- Deze zomerse gerechten maak je op één bakplaat
- 16 snelle gezonde recepten waar je écht niet veel tijd voor nodig hebt
- 5x op de bakplaat: Sandra Bekkari's favoriete ovenrecepten
- Alles-in-1: zo verzin je je eigen one sheet dinners
- Welke traybake met vis kan ik maken?
14 traybakes waar je geen omkijken naar hebt
Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.