Met Loïc naar z'n favoriete slagerij
Aan de slag met de lekkerste stukjes
Een goed gerecht begint bij ingrediënten van topkwaliteit. Tv-chef Loïc Van Impe neemt ons mee naar zijn favoriete slagerij en gaat aan de slag met enkele heerlijke stukken vlees.
Loïc: "Ik kwam als kind al met mijn mama bij Beenhouwerij Luc in Sterrebeek, toen nog uitgebaat door Luc zelf. Ze zijn hier altijd even vriendelijk, het is hier kraaknet en het vlees is van topkwaliteit. Een goed gerecht start altijd met een goed product. Dat wordt soms nog onderschat. Het is fijn dat ze tradities in ere houden. De americain van de chef wordt bijvoorbeeld nog altijd gemaakt volgens het recept van Luc en is echt top."
Topstuk
"Ook heel cool: als je hier binnenstapt, lijkt het misschien een hele grote slagerij, maar ze werken niet met zoveel mensen. Het vlees komt echt binnen op karkas, zodat de kwaliteit maximaal gegarandeerd kan worden. Alles gebeurt met de hand op klassieke wijze. Jeff versnijdt en verwerkt alle stukken zelf, en voor de kip-curry zie je Kelly in het atelier nog de vers gegaarde kippen plukken. Ook de rijpingskast is een echte schatkamer. De gerijpte côte à l'os die je hier koopt, is niet goedkoop, maar je haalt wel eerlijk vlees van absolute topkwaliteit in huis. Even grillen op de barbecue of in de pan en kruiden met peper en zout: meer hoef je niet te doen. De samenwerking is heel spontaan gegroeid, maar is wel heel fijn. Zo kan ik ook voor de opnames echt topvlees gebruiken."
Lees ook…
- Entrecote: wat is dat juist en hoe maak je het klaar?
- Ribeye: wat is dat en hoe maak je het klaar?
- Chateaubriand: een culinaire delicatesse
- Zeg niet zomaar steak!
- Waarom je een thermometer nodig hebt bij het barbecueën
Dit maakt Loïc met z'n favoriete vlees van de slagerij
Dit zijn Loïc z'n favoriete vleesgerechten met een lekker stukje, vers van de slagerij. Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.