Op zoek naar een snel feestgerecht? Tartaar is zó klaar!
Tadààà: tartaar!
Als je snel een feestgerecht op tafel wilt zetten, is een tartaar altijd een goed idee. Elegante fijngesneden blokjes vlees, vis of fruit, van voorgerecht tot dessert… Aan jou de keuze.
Met beste ingrediënten en de juiste textuur verras je aan tafel met een gerechtje dat je in een mum van tijd in elkaar hebt gestoken. Of je nu iets lekkers wil maken met mango, hert of zeebaars… Lees snel de tips, scherp je mes en ga aan de slag met onze recepten voor de perfecte tartaar.
Tips voor de beste tartaar
- De lekkerste tartaar is fris! Tartaar wordt gemaakt van rauwe ingrediënten en serveer je dus het best ijskoud. Snij je de tartaar vooraf, bewaar 'm dan in de koelkast in een luchtdichte doos. Zo blijft hij goed en wordt de smaak niet beïnvloed door andere producten in de koelkast.
- Hou het bij één steringrediënt. Concentreer je op één ingrediënt en werk dat af met allerlei smaakmakers.
- Snij alles met de hand. Op restaurant krijg je vaak tartaar die door de molen is gehaald. Verse, met een scherp mes gesneden tartaar is echter veel verfijnder en smaakvoller. Zorg er wel voor dat je hem niet zo fijn snijdt dat je een soort moes krijgt.
- Hou de smaken mooi in evenwicht. Pas op met zout en pittige smaakmakers zoals chili, worcestershiresaus en limoen. Ze kunnen je gerecht mooi opliften. Maar als je er te veel van gebruikt, gaat de smaak van het basisingrediënt verloren.
Lees ook:
- 4x kerstmenu klaar binnen het uur
- Take it easy! Snel & simpel kerstmenu
- Snelservice: deze 12 desserts zijn klaar in 2 minuten
- 10x snelle hapjes voor Kerstmis
- Voor dit kerstmenu maak je alles vooraf klaar
- Welke desserten kun je makkelijk op voorhand maken voor kerst?
20 recepten voor de lekkerste tartaar
Sint-jakobsschelp of scampi, rode biet of ananas.. Er is haast geen ingrediënt dat het er niet goed in doet. Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.