Dit zijn onze 14 beste recepten voor gebraad in de oven
Heerlijke 'braderie'
Of je nu voor varken, lam, gevogelte of een stukje wild gaat… Een gebraad is altijd lekker en veelzijdig! Je kunt kiezen voor een klassieker of meer origineel uit de hoek komen. Ontdek onze beste recepten voor gebraad in de oven hieronder.
Ovengebraad is heerlijk, zeker op koudere dagen. Het is bovendien een time saver op feestjes. Met een ovengebraad vul je meerdere borden in een keer. Jij doet de voorbereiding en de oven doet de rest. Je kunt het gerecht dus gerust op voorhand klaarmaken. Zo heb je meer tijd voor je bezoek. Geen wonder dat gebraad dé kerstklassieker is.
Er is keuze te over aan mogelijke gerechten. Van een stevige orloff tot een pittig kalkoengebraad. Of waarom niet: een vegetarische versie. Het geheim voor een lekker mals gebraad zit 'm trouwens in de kwaliteit van het vlees én zorgvuldige bereiding. De combinatiemogelijkheden zijn dan weer eindeloos. Met een fris slaatje, klassiek met worteltjes en erwten… Of serveer het gebraad met seizoensgroenten zoals pompoen of boschampignons. Met deze recepten voor gebraad in de oven scoor je sowieso.
Lees ook…
- 10 vuistregels om gebraad lekker mals te houden
- Heerlijk gebraad: onze tips en recepten
- Al jullie vragen over gebraad beantwoord
- Zo maak je vegetarisch gebraad
- Hoe lang moet gebraad in de oven?
14x de lekkerste recepten voor gebraad in de oven
Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.