5 ingrediënten die lekker zijn bij witloof
Laat het witte goud nog meer stralen!
Witloof is bitter, pittig en fris, en daarom is de Belgische trots lekker bij ingrediënten die net het tegenovergestelde smaken: zoet, zacht en gerookt. Bij deze: vijf topcombo’s die zelfs de grootste witloofhaters over de streep trekken!
Wil je graag zelf combinaties maken met het witte goud? Met deze vijf tips over wat lekker is bij witloof kom je al een heel eind…
- Net als rucola en waterkers is (rauw!) witloof lekker bij rund. De test? Ga eens voor carpaccio of tagliata met fijngesneden witloof in plaats van rucola. Als je rundvlees rosé is, doet je witloof het nog beter.
- Witloof houdt van gerookte vis zoals gerookte zalm, gerookte forel en ansjovis. Zéker in combinatie met een derde ingrediënt dat zoet of zacht van aard is, zoals bietjes of krieltjes. Yummie combo in een hapje, salade of soep.
- Geroosterde wintergroenten zoals wortel, pompoen en pastinaak staan in de rij om met witloof op één bord te mogen. Eens ze uit de oven komen, zijn ze nog zoeter waardoor ze nog beter bij onze witte vriend passen. Maak er een winterse salade mee …
- … en voeg er blauwe kaas of geitenkaas aan toe voor een het-water-loopt-je-uit-de-mond-moment.
- Walnoten en witloof zijn beste vrienden, omdat ze niet alleen qua smaak maar ook qua structuur elkaars tegengestelde zijn. Terwijl de ene zacht van smaak is, is de andere zacht van structuur en omgekeerd. Kies bijgevolg voor walnotenolie als basis voor je winterse salade dressing.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!