Help, mijn pasta plakt! Zo voorkom je het
Deze trucs doen het 'm
Hmm, wat smaakt die spaghetti. Je wilt nog een tweede bord. Maar... alle pasta kleeft aan elkaar! Hoe voorkom je die plakboel?
Niets zo vervelend als pasta die aan elkaar plakt bij het afkoelen. Gelukkig hebben wij enkele trucs om het de volgende keer niet meer mee te maken.
O nee, de pasta plakt! Zo vermijd je dat
- Kook je pasta in voldoende water. Je hebt 1 liter water nodig per 100 g pasta, en voldoende zout (1 koffielepel per liter water). Boter of olie toevoegen aan het kookwater is overbodig: die blijven boven drijven en mengen zich niet met de pasta. Het helpt alleen tegen het overkoken.
- Roer de pasta gedurende de eerste twee minuten van de kooktijd af en toe om.
- Kook de pasta niet te gaar: al dente is voldoende. Hij gaart nog wat na na het afgieten.
- Spoel de pasta niet met koud water na het afgieten: het maakt 'm koud en taai.
- Na het afgieten meng je de pasta met de saus of met een scheutje van het kookvocht (hou altijd een beetje apart voor je de pasta afgiet). Geen olie of boter door de pasta roeren: dat maakt je gerecht onnodig vet én de saus glijdt van de pasta.
Geen klevende pasta met deze recepten!
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!