Voor je paasmenu: desserts met een extra feestelijk kantje
Als afsluiter van het feest
Of je nu zin hebt in chocolade of eerder in mousse of biscuit, voor elk wat wils met deze paasdesserts.
Voor een dessert als afsluiter van je paasmenu denk je misschien al snel aan chocolade, maar er is nog meer lekkers!
Onze tips voor een geslaagd paasdessert
- Veel kans dat er sprake is van enige chocolade-overvloed op een dag als Pasen, zeker als er kinderen in huis zijn. Voor je dessert wil je misschien wel iets lichters. Ga aan de slag met fris fruit, maak een luchtige mousse, sabayon of biscuit of ga voor een klein zoetje: een cupcake, koekje of een cakepop.
- Net als hapjes, zien ook desserts er superfeestelijk uit in glaasjes. Bovendien kun je die dessertglaasjes meestal vooraf al vullen en hoef je ze op het moment zelf alleen nog maar uit de koelkast te halen.
- Hou het simpel: Pasen is bovenal een familiefeest en ook de kinderen moeten kunnen meegenieten. Zij smullen meestal nog het liefst van cake of ijs. Of ze mogen voor één keertje zo veel chocolade eten als ze op kunnen. Dat lukt toch nooit helemaal: de overschotjes van de paaseieren verwerk je in deze desserten.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!