Zelf paneren: zo doe je dat
Voor het knapperigste korstje
Met een perfect gepaneerd laagje geef je elk stukje vlees of vis een heerlijke bite. En je doet het makkelijk zelf.
De basis
Om te paneren, haal je je vlees of vis eerst door de bloem, dan door losgeklopt ei en ten slotte door paneermeel. Druk nog even aan zodat het ook bij het bakken goed blijft zitten.
Extra smaak
Dat korstje nóg lekkerder maken? Experimenteer met extra smaakmakers zoals kruiden, parmezaan of citroenschil.
Bakken maar!
- Bak je gepaneerde ingrediënten in een mengsel van boter en olie. Het mag een flink laagje vet zijn: het paneermeel slorpt veel van de vetstof op.
- Laat je vetstof niet té heet worden, anders kan het gepaneerde laagje verbranden.
- Zet nooit een deksel op de pan als je gepaneerde vis of vlees gaat bakken. Dan krijg je geen krokant korstje.
- Draai je stuk vlees of vis pas om als de zijkanten bruin beginnen te kleuren, en bak maar 1 keer aan elke kant.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!