Meest recente artikelen

Barbecue op z'n Italiaans

Van pizza tot papillot

Barbecue op z'n Italiaans Artikel

Een klein stukje Italië in je eigen tuin, dat klinkt hemels. Ga voor zuiderse smaken op je barbecue, en waarom niet: een echte pizza, meer Italiaans zal het niet worden!

Een barbecue op z'n Italiaans? Altijd een goed idee, want mediterrane ingrediënten en zuiderse smaken lenen zich prima voor de grill. En goed nieuws: je kunt zelfs pizza maken op de barbecue! Geniet ervan deze recepten, voor pizza én meer….

Barbecue op z'n Italiaans? Met pizza, natuurlijk!

Eigenlijk is een pizzasteen gewoon een plaat in natuursteen die je op je barbecue (of in de oven) legt. De steen is bestand tegen hoge temperaturen, ideaal dus voor pizza, want die bak je op z'n Italiaans op minstens 250°C. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld, waardoor de bodem egaal bakt en lekker knapperig wordt. Je kunt er ook brood op bakken.

Heb je geen pizzasteen, dan kun je de pizza ook gewoon in de oven bakken: leg bakpapier op een ovenplaat en bak 'm 10 à 15 minuten op een zo hoog mogelijke temperatuur.

Lees ook: Pizza op de barbecue of in de houtoven

Deze pizza's worden nog beter op de BBQ…

Maak zelf je deeg, laat je inspireren door deze toppings en smullen maar! Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Tip: zelf citroenolie maken 

Onmisbaar voor je Italiaanse BBQ… Citroenolie kun je kant-en-klaar kopen, maar je kunt het ook zelf maken. Spoel 1 citroen en schil ‘m. Zorg dat je enkel het gele deel schilt. Doe de schil in een schone pot en giet er 250 ml olie bij. Als je van pit houdt, kun je er nog een gedroogd pepertje aan toevoegen. Laat minstens één week trekken. Zeef de olie. Heerlijk als basis voor dressings of bij geroosterde groenten en gegrilde vis of kip.

Recepten voor je Italiaanse BBQ

Van een frisse Hugo bij de aperitivo tot een Italiaans visje van de barbecue: met deze recepten is je dolce vita in eigen tuin compleet! Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen