Wat is het verschil tussen groene en zwarte olijven?
De ene olijf is de andere niet
Bijna iedereen heeft wel een voorkeur voor ofwel groene ofwel zwarte olijven, maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen beide?
Olijven kun je in bijna elk gerecht verwerken. Ze zijn heerlijk op pizza, in een pastasalade of ovenschotel of om heerlijke tapenade van te maken.
Er bestaan verschillende soorten olijven, maar een verschil in kleur wil niet altijd zeggen dat het om twee verschillende soorten gaat. Groene olijven zijn eigenlijk niet helemaal rijp. Zwarte olijven zijn dus gewoon wat langer aan de tak blijven hangen dan hun groene variant. Natuurlijk gerijpte olijven krijgen zelfs een donkerbruine, paarsachtige kleur.
Versgeplukte olijven zijn vaak wat bitter, maar door ze een paar maanden in een pekelbad te stoppen worden ze veel lekkerder.
De lekkerste recepten met olijven
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!