Knolselder snijden: zo doe je dat
Voortaan doe je het altijd juist
Knolselder is heerlijk winters en geweldig veelzijdig en blijft lekker lang goed. Met deze tips snij je 'm voortaan altijd juist en is het zo gepiept!
Knolselder schillen en snijden
Vergeet de dunschiller. Een knolselder schil je het makkelijkst met een groot chefmes.
- Snij de onderkant van de knolselder bij, zodat je de knolselder mooi kunt laten staan.
- Snij met het chefmes telkens van boven naar onder de schil van de knolselder en ga zo helemaal rond tot de knolselder volledig geschild is.
- Snij de knolselder in vieren als je 'm gewoon wilt koken. Of snij 'm in schijven en snij er dan reepjes van voor frietjes of grove blokjes in de soep.
Een restje knolselder?
Dat bewaar je makkelijk nog tot een week in de groentelade van de koelkast. Knolselder bewaart het best mét schil. Is hij toch al geschild, doe er dan vershoudfolie rond. Anders wordt hij al snel grijs.
Wist je dat…
Je knolselder ook rauw kunt eten? Snipper 'm fijn in julienne of serveer 'm met een lichte vinaigrette als carpaccio. Ook lekker: rooster hem eens in zijn geheel in de oven!
De lekkerste recepten met knolselder
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!