Wat kun je nog doen met peterseliesteeltjes?
Gooi ze niet weg!
Peterseliesteeltjes zijn altijd eetbaar en bevatten zelfs nog meer smaak dan de blaadjes. Gooi ze dus niet weg, want je kunt er nog heel wat lekkere dingen mee maken.
Dressings
Doe de steeltjes in sauzen die je mixt in de blender, zoals salsa verde, chimichurri of een green goddess-dressing.
Sausjes
Laat peterseliesteeltjes, laurier en een ui infuseren in melk om er later een smakelijke bechamelsaus van te maken voor bijvoorbeeld een groentelasagne.
In de wok
Hak de stelen van de peterselie fijn en roer ze onder de wokgroenten.
Olie maken
Kneus de steeltjes en leg ze op in olie. Zo krijg je een heerlijke peterselieolie. Perfect voor over een salade.
Marinades
Gebruik de steeltjes als basis voor een marinade voor vis of vlees met een beetje olie, citroen, peper en zout.
In bouillon
Geef met de steeltjes je bouillon extra smaak. Bind de steeltjes samen met keukentouw of zeef je mengsel achteraf.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!