Meest recente artikelen

Zomerproject: galettes maken

Veelzijdig en o zo lekker!

Zomerproject: galettes maken How to's

Soms heb je taart nodig. Omdat er iemand jarig is, omdat je zin hebt in zoet of omdat je niet kunt weerstaan aan de rijpe perziken op de markt. Een galette is altijd het antwoord. Dit veelzijdige deeg is de hele zomer lang je bondgenoot.

Van veelzijdig gesproken!

Met dit deeg kun je alle kanten uit. Rangschik fruit of groenten in het midden van het deeg en hou ongeveer 3 à 4 cm van de randen vrij. Vouw de randen over het fruit of de groenten en zet in de oven. Welke vulling kies jij?

Toverpoeder

Als je sappig fruit op je galette legt, kan de korst papperig worden. Strooi daarom een beschermlaagje op de bodem: een mengsel van amandelpoeder, suiker en bloem. Ga je voor een hartige taart met vochtige groenten zoals tomaat? Strooi dan een dun laagje bloem of polenta over het deeg.

Eindeloos variëren

  • Perziken + tijm
  • Pruimen + amandelen
  • Bosbessen + mascarpone met citroen
  • Abrikozen + kersen + vanille-ijs
  • Frambozen + witte chocolade
  • Tomaten + knoflook + zachte kaas
  • Jonge zomerprei + zachte geitenkaas + aardappel
  • Groene asperges + mascarpone met dille en dragon + kappertjes
  • Gekaramelliseerde ui + parmezaan + zwarte olijven
  • Courgette + ricotta met tijm en geraspte citroenschil + pijnboompitjes

Onze recepten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Jolien Hens

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen