Sjalot of ui, wat is het verschil?
Het ene uitje is het andere niet
Sjalotten en uien gebruiken we bijna dagelijks in de keuken, maar weet jij wat het verschil is tussen deze heerlijke smaakmakers?
Sjalot
Een sjalot is rauw enorm pittig. Snipper hem daarom heel fijn als je 'm gebruikt in een dressing of vinaigrette. Gebakken is een sjalot heel fijn van smaak, een beetje zoals knoflook.
Grote gele ui
Een grote gele ui is sappig, vlezig van structuur en ideaal als basis voor werkelijk alle bereidingen. Je kunt grote uien ook in hun geheel bereiden, vullen, stoven en roosteren.
Rode ui
Een rode ui is delicater van smaak dan gele ui. Hij is ook iets kleiner, waardoor je ‘m sneller kunt snipperen. Rode ui is lekker rauw in salades, maar je kunt ‘m ook snel pekelen in melk of azijn om hem nog knapperiger te maken
Redactrice Sofie vertelt je meer over het verschil tussen sjalotten en uien in deze video
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!