Kerstmenu op de barbecue, voor een vurig kerstfeest
Smoky Christmas
Wil je kerst buiten vieren of hou je van de rokerige smaken die je enkel op de BBQ kunt creëren? Dan is dit kerstmenu op de barbecue iets voor jou. Extra plus: je kunt het grotendeels op voorhand klaarmaken.
Ben je zo dol op de barbecue dat je zelfs de grill wil warmmaken op kerstavond? Of misschien ben je altijd graag buiten, of heb je net iets te veel gasten uitgenodigd voor de grootte van je living? In elk geval is dit kerstmenu voor op de barbecue gewoonweg overheerlijk, op-en-top feestelijk én stressvrij. De meeste voorbereiding kun je immers al op voorhand doen. Grill de sterren van de hemel en have a smoky christmas!
Alles op de barbecue voor een vurig kerstmenu
Voorgerecht: gegrild witloof met peterselieroom en garnalen
Een smakelijke binnenkomer die je gasten alvast doet uitkijken naar wat je nog op de grill tovert… Het witloof moet je op voorhand laten marineren. Dat duurt zeker een uur, maar mag ook gerust een halve dag. Ook de peterselieroom maak je vooraf en laat je opstijven in de koelkast.
Tussengerecht: gegrilde sint-jakobsvruchtjes met pompoencrème
De pompoencrème kun je helemaal op voorhand maken en afgekoeld bewaren in de koelkast. Het grillen van de coquilles doe je à la minute.
Hoofdgerecht: gegrilde hertenfilet met een kruidige papillot van aardpeer en krieltjes
Op voorhand beginnen? Kook de aardpeer en de krieltjes al beetgaar en zet ze koel weg. Maak de kruidenboter en bewaar eveneens koel tot je ze gebruikt in de de papillot.
Dessert: mandarijnpavlova
Marineer de plakjes mandarijn en zet ze afgedekt in de koelkast. Dit doe je het best de ochtend van het feest. Ook de mascarponecrème kun je de ochtend zelf maken. Maak het jezelf makkelijk en koop kant-en-klare meringues bij de bakker of bij de supermarkt.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!