4 tips voor de perfecte nasi goreng
Mét recepten
Je bestelt het vast weleens als takeoutgerecht, maar dankzij deze tips je maakt nasi goreng makkelijk zelf. En we delen natuurlijke onze beste recepten.
Nasi goreng kent zijn oorsprong in Indonesië en Maleisië en betekent 'gebakken rijst'. Het wordt gemaakt met groenten en soms ook kip of ham, maar steevast met een spiegelei erop.
4 tips voor de perfecte nasi goreng
- Ga voor langkorrelrijst of zilvervliesrijst. Rijst met een korte korrel geeft te veel zetmeel vrij en is niet geschikt om te bakken.
- Zorg voor knapperige groenten, want het gerecht moet wat structuur hebben.
- Een nasi goreng wordt pas echt lekker met de 'smaak van de pan'. Bak de rijst dus even mee in een wok of pan tot hij een beetje gaat kleuren en wat krokant wordt.
- Klassiek wordt het gerecht bereid met rijst, maar je kunt met allerlei graansoorten variëren. Probeer het eens zoals hier met freekeh, bulgur of quinoa.
Lees ook …
- Al die soorten noedels: ken jij het verschil?
- Geluk in een kommetje: de buddha bowl
- Gek op de Thaise keuken: 20x heerlijke recepten
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!
De lekkerste nasi goreng recepten
Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.