Meest recente artikelen

Wild: alles wat je wil weten over het wildseizoen

En de lekkerste recepten

Wild: alles wat je wil weten over het wildseizoen dossier

De dagen worden korter, de temperatuur daalt stilletjes aan en dat wil maar één ding zeggen: tijd voor wild! Hoe je ermee aan de slag gaat, wat je ermee kunt maken, de soorten, weetjes, feiten, fabels… Je vindt het allemaal in dit dossier.

Je kunt het misschien al raden, maar wildvlees is vlees dat van wilde dieren komt. Deze dieren hebben hun hele leven vrij in de natuur geleefd. Van fazant tot hert: het wildseizoen gaat eindelijk van start. Vooral tijdens de feestdagen is wild erg populair. Wild is enorm smaakvol, op heel wat manieren te bereiden, lekker veelzijdig en heerlijk te combineren met heel wat bijgerechten en sauzen.

Verschillende soorten

Groot wild omvat soorten zoals edelherten, damherten, reeën, en wilde zwijnen. Deze dieren leven voornamelijk in bosrijke gebieden en zijn bekend om hun indrukwekkende verschijningen. Edelherten, met hun majestueuze geweien, zijn vooral te vinden in de grotere natuurgebieden zoals de Ardennen. Wilde zwijnen staan bekend om hun vermogen zich snel aan te passen aan verschillende leefomgevingen.

Klein wild bestaat uit soorten zoals hazen, konijnen, fazanten, patrijzen, en houtsnippen. Deze dieren zijn vaak het doelwit van jagers vanwege hun vlees en worden gevonden in uiteenlopende habitats, van open velden tot bosranden. Fazanten en patrijzen zijn bijvoorbeeld populair bij jagers vanwege de uitdaging die ze bieden tijdens de jacht.

Watervogels zoals eenden, ganzen, en waterhoentjes behoren ook tot de categorie wild. Deze vogels zijn vooral te vinden in en rond waterrijke gebieden zoals rivieren, meren, en moerassen. De jacht op watervogels is gereguleerd om ervoor te zorgen dat de populaties gezond en stabiel blijven.

Feiten en fabels over wild

De lekkerste recepten met wild

Missing image

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen