Eend, konijn, ree, fazant, everzwijn,… Het jachtseizoen is hét moment bij uitstek om te genieten van een sappig stukje wild. Weet je niet goed hoe je wild moet klaarmaken? Of mag het best eens wat wilder zijn dan dat wildstoofpotje of wildgebraad met saus? Probeer dit najaar dan deze wildgerechten eens. Succes gegarandeerd!
Lees ook …
30 wildgerechten om mee uit te pakken
Of je nu als een blok valt voor die luxe salade, een hartverwarmend stoofpotje, chique carpaccio, de hamburger 2.0 of een verfijnde filet: tussen deze wildgerechten vind je iets naar ieders smaak. Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
-
Meer dan 1 uur
-
Duur
-
Makkelijk
Hertenstoverij met peperkoek en rodebessengelei
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Hertenfilet met braambessensaus
-
Meer dan 1 uur
-
Iets duurder
-
Iets moeilijker
Everzwijnragout basisrecept
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Tournedos van hert met pastinaak- en pompoenfrietjes en cognacsaus
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Pull apart bread met manchego en gerookte eend
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Carpaccio van wild met truffelcrème
-
Meer dan 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Gegrilde hertenfilet met een kruidige papillot van aardpeer en krieltjes
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Everzwijnrollade met blauwe kaas, peer en veenbessen
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Fazant met cantharellen en heerlijke gevulde appeltjes
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Carpaccio van hert met krokant gebakken eekhoorntjesbrood en truffeljus
-
Meer dan 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Reetajine met gedroogde abrikozen, wortel en pastinaak
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Hindespiesjes met gekaramelliseerd witloof, parelcouscous en pistachepesto
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Curry met fazant, mango en pompoen
-
Meer dan 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Open lasagne met everzwijnragout, paddenstoelen en boerenkool
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Patrijs met romige spruitjespuree en krokante hamsnippers
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Hertensteak met kruidenpuree en gewokte schorseneren
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Duur
-
Makkelijk
Hertenmedaillon met knolselder, vijgen, paddenstoelen en truffelmousseline
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Caesar salade met asperges en konijn
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Hertenbiefstuk met peertjes en peterseliewortel
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Toast met 'pulled' fazant en kruiden
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Croque met hindegebraad en pruimenketchup
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Hindeburgers met boschampignons
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Spaghetti met ragout van eend
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Tataki van eend, soja en sesam met gebakken noedels
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Risotto met fazant en boschampignons
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Geroosterde eend met krieltjes, wortel en appel
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Hertentagliata met wortel en pastinaak, pompoenpuree en filodeegkrokantje
-
Meer dan 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Gebraden eend uit de airfryer met sinaasappelsalade
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Feestelijke cannelloni met wildragout en witloofslaatje
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Gebakken eend met pepersaus en prinsessenboontjes