Meest recente artikelen

5x extra groenten in je stoemp

Comfortfood met extra veel wintergroenten!

5x extra groenten in je stoemp Artikel

Een makkelijke manier om extra veel groenten op je bord (en vooral dat van je kinderen) te toveren, is door ze te verwerken in een stoemp. Welke combinaties lekker zijn, hoe je je stoemp net dat tikkeltje extra kan geven en wat nu juist de perfecte verhouding is tussen je aardappelen en groenten lees je hier!

Stoemp met veel groenten

  1. Verwerk een mix van twee soorten groenten in de stoemp en ga daarbij voor eenzelfde kleur of smaak. Lekkere combinaties zijn bijvoorbeeld knolselderpastinaak, broccoli-spinazie en wortel-pompoen.
  2. Kies eens voor een andere bereidingswijze dan koken. Gestoofde groenten geven bijvoorbeeld extra smaak aan de stoemp. Prei, witloof, uien, boerenkool en andijvie zijn perfect om te stoven.
  3. Werk de stoemp af met gegrilde groenten, voor extra bite en smaak. Spruitjes, bloemkool en zoete aardappel zijn hier perfect voor.
  4. Korst de stoemp even in de oven. Met een dun laagje paneermeel of geraspte kaas krijg je een heerlijk korstje.
  5. Geef je stoemp een krokant extraatje met rauwe of kort gestoofde gesnipperde bladgroenten, zoals spruitjes, boerenkool, groenekool of krulandijvie.

De perfecte verhouding

Wil je een koolhydraatarmere stoemp maken, dus een met veel extra groenten? Neem dan voor 4 personen 1 kg aardappelen en 1,5 kg groenten die bij dezelfde gaartijd hebben als de aardappelen, zoals wortelen, knolselder of pastinaak, dan kun je ze samen koken. Groenten met een kortere gaartijd, zoals broccoli of spruitjes, kook je het best apart.

De lekkerste recepten voor stoemp

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen