12x heldere soep om van te houden
Bouillon + extra's = een héérlijk soepje
Heldere soep (ook wel consommé genoemd) is niet enkel verrukkelijk, 't is ook nog eens een échte opkikker als je je niet lekker voelt. De basis is altijd een heerlijke zelfgemaakte bouillon.
Eerst wordt deze geklaard door eiwitten toe te voegen aan de warme bouillon. Vetdeeltjes en onzuiverheden blijven vervolgens aan het gestolde eiwit plakken. Zo kun je ze er mooi afscheppen of eruit zeven. Resultaat: een heerlijk heldere soep.
Daarna voeg je er al je favoriete extra's aan toe. Kies jij voor fijngesneden groentjes, garnaaltjes, dumplings, een eitje… ? De mogelijkheden met heldere soep zijn eindeloos!
Lees ook…
- Zo maak je soep met extra veel vitaminen
- De soepmaker: een aanwinst voor je keuken?
- Een kommetje soep of een smoothie: wat is het gezondst?
- 6 makkelijke manieren om soep te maken van restjes
- Hoe maak je soep zonder mixer